Velkommen til Inspirasjon fra Verktøy

  Her finner du artikler og nyttige tips til å bli inspirert i hverdagen

  Ett batteri til ni verktøymerker

  Skrevet av Anders Kolstad den 21 Sep, 2018

  Pressemelding – Ny stor-allianse i elektroverktøy

  batteriberktøyy

   

  Ni verktøyprodusenter går sammen om ett felles batterisystem. Cordless Alliance System (CAS) gir håndverkere og industri dobbel batteridreven frihet. Slipper ledningen, og man kan bruke samme batteri på verktøy fra flere produsenter.

  Stokke, 21. juni 2018

  19. juni offentliggjorde Metabo og åtte andre elektroverktøyprodusenter et nytt og gjennomgripende samarbeid innen batteridrevet elektroverktøy.

  Med Cordless Alliance System – CAS – går ni produsenter sammen om ett felles batterisystem for sine respektive elektroverktøy på batteri. Det er den største og bredeste alliansen i sitt slag, og det er første gang i håndverkshistorien at brukere av elektroverktøy får tilgang på et produsent- uavhengig batterisystem i slikt omfang.

   

  Generalist og spesialister

  CAS er et samarbeid mellom følgende produsenter og merker:
  - Metabo
  - Rothenberger

  - Mafell
  - Eisenblätter - Collomix
  - Haaga
  - Starmix
  - Eibenstock - Steinel.

  Hver for seg representerer de det ypperste innen spesialistverktøyer innen hver sine fagområder og nisjer. Til sammen danner Cordless Alliance System en helt ny grad av valgfrihet og spesialisering innen elektroverktøy.

  Metabo batterier danner basisen i Cordless Alliance System. Den tyske verktøyprodusenten har gjennom de senere år gjort en formidabel utviklingsjobb og tatt store skritt mot en markedslederrolle med sitt batterisystem.

  Det foreløpig siste skrittet mot visjonen om den fullstendig trådløse byggeplassen kom tidligere i år, med andre generasjon Metabo 18V LiHD og en batteripakke på 8 amperetimer (Ah).

   

  metabooo

   

  Massiv effekt

  Med bare ti celler kan denne kraftklumpen av et batteri levere en massiv effekt på hele 1600 Watt.

  – Med LiHD batterier kan vi levere kraft til de mest energikrevende maskiner. Det skjer med en utholdenhet som krevende profesjonelle brukere forventer av sine elektroverktøy, sier administrerende direktør (CEO) Horst Garbrecht i Metabo.

  CAS-partnerne har valgt å etablere det nye batterisamarbeidet under et eget navn og med en egen, tydelig profilering. Dette er ikke nødvendig av tekniske årsaker, men skal gjøre det enkelt for kundene.

  – Kundene vil raskt kjenne igjen CAS-merket. Da kan man med ett øyekast se hvilke produkter og merkevarer som fungerer med det nye systemet, og som dermed er 100 prosent kompatible med hverandre, sier Garbrecht.

   

  For spesialister

  Dagens ni partnere i Cordless Alliance System åpner for – og forventer – at også andre produsenter av spesialisert elektroverktøy vil bli med i alliansen. CAS-partnerne har en ambisjon om at CAS skal danne et ledende, felles batterigrensesnitt for alle produsenter som tilbyr spesialisert utstyr til små men krevende målgrupper.

  De ni partnerne tilbyr både allmenne verktøy og maskiner, samt spesialisert utstyr for bredt spekter av fagområder og materialer. Alt på ett og samme batteri.
  - Metall og mekanisk industri
  - Rør/VVS

  - Tre
  - Mur og betong.
  - Blanding
  - Kutting
  - Sliping og polering - Feiing
  - Støvsuging
  - Varmluft og lim

   

  Høy kvalitet
  – I våre målgrupper er vi godt kjent som produsenter med produkter av høy kvalitet. Vi må utvikle oss konstant og holde oss på toppen. Et batteriverktøy fra Mafell eller de andre CAS- partnerne må aldri skuffe kunder og brukere. Derfor vil det aldri være aktuelt med noe annet enn et topp batterisystem, sier administrerende direktør Matthias Krauss i Mafell.

  Allerede ved lansering i juni 2018 tilbyr CAS-partnerne samlet over 110 ulike batteridrevne maskiner. Dette tallet vil øke raskt. De første produktene med det nye, felles batterisystemet er tilgjengelig hos de respektive leverandørene.

  – Dette er utrolig spennende nyheter. Produktene fra merkene i alliansen er markedsledende på nettdrevne elektroverktøy i sine segmenter. Med Cordless Alliance System blir våre merker et premiumvalg for krevende profesjonelle brukere også innenfor batteridrevne verktøy. Vi gleder oss til å være med videre på denne utviklingen, sier country manager Espen Haugli i Metabo Norge.

   

  Bildetekster:

  1. Gruppebilde:
  Ledere hos de respektive partnerne i CAS. Fra venstre Klaus Dietz i Electrostar (Starmix), Ingo Steinel i Steinel, Matthias Krauss i Mafell; Dr. Christian Heine i Rothenberger, Horst W. Garbrecht i Metabo, Stefan Sander i Haaga, Hendrik Kreutel i Eibenstock, Alexander Essing i Collomix og Gerd Eisenblätter i Eisenblätter. (Foto: Metabo)

  2. Batteri:
  Metabo batterier danner den tekniske basisen i Cordless Alliance System. (Illustrasjon: CAS)

  Pressekontakt og ytterligere informasjon:

  Metabo Norge AS
  Espen Haugli
  Country manager
  Telefon: 95 19 50 10
  Epost: espen.haugli@metabo.no

   

  Partnerne i Cordless Alliance System (CAS)

  Metabo

  Metabowerke GmbH. Stiftet 1924. Tysk produsent av profesjonelle elektroverktøy i et bredt spekter, både nett- og batteridrift. Velkjent i alle håndverksgrupper og de fleste industrisegmenter. www.metabo.com

  Rothenberger

  Rothenberger Werkzeuge GmbH. Stiftet 1949. Tysk spesialist på rørverktøy og -maskiner. Velkjent for alle rørleggere og andre fagfolk innen VVS. Tilbyr over 6 000 produkter innen sanitær, varme, kjøling, gass og miljøteknologi. www.rothenberger.com

  Mafell

  Mafell AG. Etablert 1899. Tysk spesialist på høykvalitets verktøy for tømrere, snekkere og andre fagfolk innen arbeid med tre. www.mafell.de

  Collomix

  Collomix GmbH. Stiftet 1974. Tysk produsent av blandemaskiner for fagområdet mur og flis, samt innen produksjon av maling. Tilbyr håndholdte og stasjonære blandemaskiner. www.collomix.de

  Eisenblätter

  Eisenblätter GmbH. Stiftet 1972. Tysk produsent av slipemaskiner spesielt for metall. Velkjent innen skispbygging og mekanisk industri. www.eisenblätter.de

  Eibenstock

  Elektrowerkzeuge GmbH Eibenstock. Stiftet 1919. Tradisjonsrik tysk produsent av verktøy innen maling, gips, mur og betong, flis, elektro, sanitær og andre byggrelaterte fag. Lang erfaring med elektroverktøy, produserer fortsatt i Tyskland. www.eibenstock.com

  Starmix

  Varemerke fra Electrostar GmbH. Stiftet 1921. Tysk spesialist på støvsugere for industri og håndverk. www.starmix.de

  Haaga

  Haaga Kehrsysteme GmbH. Stiftet 1969. Tysk spesialist på feiemaskiner. Utviklet prinsipp med roterende børster i 1974. www.haaga-gmbh.de

  Steinel

  Steinel GmbH. Stiftet 1959. Tysk spesialist på lyskontrollsensorer, limpistoler og varmluftspistoler. www.steinel-professional.de

  Abonner på nyhetsbrev!

  ---
  -73%

  BOSCH BATTERI 18 V / 6,0 AH LITHIUM-BATTERI

  Bosch 18 V / 6,0 Ah Lithium-batteri.
  2 975,00,-
  799,00,-
  Kjøp her
  ---
  -61%

  BOSCH BATTERISETT 2 X GBA 18 V 6,0 AH M-C + GAL 1880 CV

  2 x 18-volts XL-batterier med 6,0 Ah og multispennings-hurtiglader.
  6 462,50,-
  2 497,50,-
  Kjøp her
  ---
  -32%

  MAKITA BATTERI LI-ION, BLISTER18V 4,0AH BL1840

  BATTERI LI-ION, BLISTER18V/4,0Ah BL1840196397-4.
  1 501,25,-
  1 021,25,-
  Kjøp her

  Mest populære innlegg