Velkommen til Inspirasjon fra Verktøy

  Her finner du artikler og nyttige tips til å bli inspirert i hverdagen

  Arbeidslys testet av snekkere

  Skrevet av Anders Kolstad den 19 Sep, 2018

  «Oi, for en forskjell!» sa snekkerne da de fikk prøve den nye Mareld-serien av arbeidslys

  Tre kjekke snekkere i sin beste alder rehabiliterer en rekke av rekkehus, men arbeidsbelysningen er ikke på topp. Men det var før Luna Norges produktsjef dukket opp.

  Det er midt på dagen og overskyet, en sensommerdag. Arbeiderne i Tømrer Thomas AS jobber med seks tilbygg på noen rekkehus på Haslum i Bærum kommune. I dag er det gipsing av tak og vegger som står på tapetet.

   

   

  Anders Berg, produktsjef Luna Norge AS, er blitt invitert for å sjekke ut arbeidslysforholdene og samtidig presentere de nye produktene i Mareld-serien.

  – Her var det ganske mørkt, gitt! sier han – slett ikke overrasket, henvendt til prosjektlederne Kim Kristiansen og Stian Krag Iversen.

  Berg sier at det dessverre ofte er veldig lite fokus på nettopp gode lysforhold på arbeidsplassene til håndverkere.

  Og kongstanken bak Mareld-lampeserien – hvor alle selvsagt er LED-baserte – er nettopp at håndverkerne nå selv har fått være med og utvikle nye produkter som skal passe dem bedre.

  – Når jeg er rundt og ser på ulike arbeidsplasser har jeg ofte en følelse av at det er ganske laber kunnskap rundt lys, sier produktsjefen.

  – Håndverkere har som regel en tohodet lyskaster i hjørnet som lyser opp der de jobber, men det er lite generell belysning. Det kan være i et et hjørne, mot der de jobber, men så er det mørkt på baksiden. Det er mye dårlig HMS ute og går, mener Luna Norge-produktsjefen.

  Kim Kristiansen sier han kjenner seg igjen i beskrivelsen.

  – Vi tenker at det tar for mye tid å rigge. Så kan tilgang på strøm være et problem, sier Kim.

  – Det er ofte litt latskap inne i bildet også. Det handler om tidsbruk. Vi går inn gjør oss ferdig, så ut igjen, med så lite tid som mulig.

   

   

  Stian Krag Iversen sier at et gjentagende problem er at bedriften har endt opp med et virvarr av lamper, som gjerne bruker forskjellige pærer.

  – Det typiske som skjer er at en pære knuses. Det er ofte en helt spesiell pære. Så får man ikke surret seg til å kjøpe en ny, da man ofte må dra til spesialbutikker for å kjøpe pærene. Det blir bare ikke gjort. Vi har uttallige lamper som mangler en spesiell pære, sier Stian.

  Produktsjef Anders Berg i Luna Norge AS forklarer til gutta på gulvet at det finnes tre typer Mareld-lamper: Power, Performance og Precision. De skal henholdsvis fokusere på å være ekstra lyssterke, ekstra holdbare og ha ekstra eksakt lys.

  – Men alle lampene i alle seriene tåler en støyt, forsikrer Berg.

  – Det vi har gjort er å snakke med snekkere, rørleggere, elektrikere, ja, til og med vektere og vaktmestre, om hva de tenker rundt arbeidslys og hva de behøver. Og da ble løsningen å lage den nye Mareld-serien, sier Berg.

  – Mange av lampene er oppladbare. Noen tåler å bli overkjørt av en bil, så sterke er de. Flere lamper har Bluetooth-høyttalere. Noen har USB-kontakt, så man kan lade mobiltelefonen … Vi har også lamper med baklys, så de lyser opp områdene bak der lampen står.

  – Oi, det er smart, utbryter snekker Stian, tydelig begeistret over at lampene har USB og Bluetooth. Det er tydeligvis noe som faller i smak hos prosjektlederen.

  – Oi, oppladbart batteri også? Det er kjekt. Det er alltid en utfordring med ledninger og strømkapasitet på en byggeplass, sier Stian.

  – Ja, de kan lades via 12 volt bil-lader, supplerer Anders.

  Stian og snekkerkollega Kim er også begeistret over de nye Mareld arbeidslampene.

  – Ah, denne blir helt gull å ha i bilen siden den kan lades. Den er så liten at den ikke tar opp for mye plass. Den store lampen jeg nå har liggende i bilen har jeg ikke brukt i ett år. Jeg sliter ofte med at det ikke er nok uttak for strøm. Så arbeidslampen blir nedprioritert, sier Stian.

  – Denne er genial, mener Kim, som har lagt sin elsk på en liten lampe med magnet.

  – Produktene virker veldig solide og bra. Men så er det alltid et spørsmål om pris! sier snekkerne henvendt til produktsjefen.

  – Prisene tror jeg dere skal bli positivt overrasket over. Her får dere både kvalitet og gode priser, sier Anders Berg med et lurt smil.

   

  1071669 1071667

   

  Dette er Mareld Pro Lighting

  Glem alt du vet eller ikke vet om rett arbeidslys. Luna Norge har nå lansert Mareld Pro Lighting, et helhetlig sortiment med tre produktfamilier for å dekke ulike behov for arbeidslys: Power – som gir ekstra sterkt lys, Performance – som er ekstra støt-, vann- og slitasjesikre lamper og Precision – presisjonslys for detaljerte arbeidsoppgaver.

  Serien er utviklet på bakgrunn av dybdesamtaler med nordiske håndverkere, som vet «hvor skoen trykker» – eller rettere sagt: hvor det trengs bedre belysning. Blant håndverkere som har vært med på Mareld-serien finner vi elektrikere, snekkere, malere og andre faggrupper.

  Arbeidslys har aldri sett bedre ut, og vært mer funksjonelt. I tillegg er det masse fine finesser som du faktisk har behov for, som USB-lader, bakgrunnslys, oppladbare lamper og lamper med Bluetooth.

  Snekker Kommentarer:

  Kim Kristiansen (26) er prosjektleder hos Tømrer Thomas AS. – Det slurves dessverre litt for ofte med arbeidslys, medgir han. Her i lyset fra splitternye Mareld Galatic 3800.

  Snekkerne Kim Kristiansen (t.v.), Torjus Bjørklund (midten) og Stian Krag Iversen (t.h.) var veldig fornøyde etter å ha fått demonstrert de nye Mareld-lampene.

  Oi, kjekk funksjon, sier Stian Krag Iversen (t.h.), mens snekkerkollega Kim Kristiansen (t.v.) ser på.

  Kim Kristiansen (t.v.) prøver en ny lampe. Kollega Stian Krag Iversen (t.h.).

  Snekkerne Stian Krag Iversen (t.v.) og Kim Kristiansen (t.h.) hos Tømrer Thomas AS med en av de nye Mareld-lampene.

  Stian Krag Iversen tester ut en av de nye Mareld-lampene.

  Anders Berg (t.v), produktsjef Luna Norge AS, flankert av snekkerne Kim Kristiansen (t.v.), Stian Krag Iversen og Torjus Bjørklund.

  Anders Berg (t.v), produktsjef Luna Norge AS, sier at den nye Mareld-serien er laget etter å ha snakket med mange håndverkere om nettopp hva slags krav og ønsker de har til arbeidslys.

  Abonner på nyhetsbrev!

  ---
  -23%

  MARELD ARBEIDSLAMPE GALACTIC 3800 RE

  Kraftfull arbeidslampe på 3800 lumen.Lampen er også utstyrt med Bluetooth-høytalere, batteriindikator, utbyttbart batteri og USB-uttak.
  2 706,25,-
  2 083,75,-
  Kjøp her
  ---
  -23%

  MARELD ARBEIDSLAMPE BLAZE 2500

  En fleksibel arbeidslampe med COB-led teknikk. Utstyrt med 5 meter kabel og et håndtak i bakkant. Lades med strømkabelen som medfølger lampen.
  1 243,75,-
  957,50,-
  Kjøp her
  ---
  -23%

  MARELD ARBEIDSLAMPE AURA 1800 RE

  Lampen er også utstyrt med en kraftfull Bluetooth-høytaler, batteriindikator, utbyttbart batteri og USB-uttak. Batteri og lader inngår.
  1 700,00,-
  1 308,75,-
  Kjøp her

  Mest populære innlegg