Velkommen til Inspirasjon fra Verktøy

  Her finner du artikler og nyttige tips til å bli inspirert i hverdagen

  Hvordan bore hull i fliser

  Skrevet av Anders Kolstad den 21 Sep, 2018

  I denne artikkelen viser vi hvordan man borer hull i fliser.

  Med rett verktøy og litt kunnskap om flisen kan du fikse det helt selv. Se hvordan i videoen over! 

  Har du en knagg eller bilder du gjerne skulle hengt opp på flisene? Mange vegrer seg gjerne for å bore i fliser og for de fleste kan det være like enkelt å bruke monteringstape- eller lim.

   

  Dette trenger du:

  • Kunnskap om hva som ligger bak veggen.
  • Glassbor, murbor eller diamantbor.
  • Solid drill.
  • Maskeringstape.
  • Silikon (Hvis du borer i våtrom).

  Når man skal bore noe inn i veggen er det viktig å sjekke om det er elektriske ladninger eller vannrør bak veggen. I tillegg burde man sjekke hvordan er festet på baksiden av flisen samt om det er membrane bak flisen man burde ta hensyn til. Hvis man ødelegger du membranen på et bad, kan du få problemer med forsikringen.

   

  IMG-RD-82223-16_5

   

  Velg utstyr

  Når man har skaffet oversikt over dette så kan man trygt gå i gang med å velge utstyr til jobben. Ved boring i hardere fliser så kan det være en fordel å bruke glassbor. For enda hardere fliser og større hull anbefales det diamantbor. Hvis flisen ikke er hard kan det holde med kun et vanlig murbor.

   

  Bryt overflaten

  Først fester du en maskeringstape over flisen, deretter markerer du hvor du skal bore. Bruk gjerne en syl til å bryte overflaten. Da unngår du at boret begynner å skli frem og tilbake når drillen starter. Så er det bare å legge press på maskinen til boret er gjennom. Bruker du diamantbor er det viktig å tilføre vann. Det øker også levetiden til boret.

   

  Fyll med silikon

  Som oftest borer man hull i flisen for å kunne sette inn en plastplugg som skruen kan festes i. Størrelsen på boren velges ut i fra størrelsen på plastpluggen.

   

  Tips Våtrom: Hvis du skulle ødelegge membranen bak flisen i et våtrom, så kan det oppstå vannskader og det er ikke sikkert du får dekket alt på forsikringen. Fyll hullet med silikon før du fører inn pluggen for å sikre at det ikke trekker vann gjennom hullet. Når pluggen er på plass fyller du også denne med silikon, før du skrur inn skruen.

  Det anbefales også å bore hull i fugene hvis man skal henge opp lettere gjenstander. På denne måten ødelegger du ikke flisen og har muligheten til å tette igjen hullet på et senere tidspunkt.

   

  Abonner på nyhetsbrev!

  ---
  -59%

  MILWAUKEE M18 BLDD-502C KOMPAKT BØRSTELØS BOR/SKRUTREKKER

  Milwaukee drill med effektiv metallgirhus og 13 mm metallchuck for raskt skifte av tilbehør. Leveres med: 2 batterier, lader og koffert.
  6 351,25,-
  2 580,00,-
  Kjøp her
  ---
  -32%

  MAKITA COMBOKIT DLX2127MJ - TO BATTERIMASKINER 18V 2X4,0 AH HURTIGLADER I KOFFERT

  2stk 18V batterimaskiner med batteri og lader i MakPak koffert.
  5 837,00,-
  3 968,75,-
  Kjøp her
  ---
  -57%

  DEWALT XR 18V VERKTØYSETT 2 MASKINER 2X5,0AH I TSTAK DCK268P2T

  Innhold: Drill (DCD791) Slagtrekker (DCF887) 2x5,0Ah batterier, multilader levert i TSTAK verktøykasse.
  10 408,75,-
  4 490,00,-
  Kjøp her

  Mest populære innlegg