Velkommen til Inspirasjon fra Verktøy

  Her finner du artikler og nyttige tips til å bli inspirert i hverdagen

  Fuktmåler og Maling – Guide

  Skrevet av Anders Kolstad den 21 Sep, 2018

  I denne artikkelen tar vi for oss hvordan man kan bruke fuktmåleren til å forbedre malingsresultatene.

   

  1049661_3

  Hvis du skal beise eller male utendørs, trenger du en fuktmåler!

  Rakk du ikke å beise eller male i sommer, er det ennå ikke for seint. Du kan fremdeles rekke det før vinteren kommer. Men du bør være ekstra påpasselig med fuktigheten.

  Når man skal beise eller male må man være ekstra påpasselig med fuktigheten. Når fuktigheten blir økt og temperature lav så bruker alt av beis og maling lengre tid på å tørke. Derfor kan være som regn, duggfall og fukt være en utfordring når man maler, beiser eller dekkbeiser på høsten.

   Men det er fortsatt fullt mulig å gjennomføre jobben i dette klimaet om man tar vise forholdsregler.

   

  Måling av fukt

   Hvis man skal male huset på for eksempel høsten, så bør man male fukten i underlaget. For å gjøre dette trenger du en fuktmåler. Når man måler fuktigheten så burde ikke kledningens fuktighet være over 18 prosent. Man burde også male på flere steder på veggen. Spesielt de mest utsatte stdene.

   

   Sjekk værmeldingen!

  Det er også smart å sjekke værmeldingen slik at man har oversikt over både vær, temperature og fuktighet. I tillegg så skal ikke de nye og moderne vanntynnede malingene brukes når det er kaldere enn pluss fem grader ute. Samtidig er oljebaserte produkter mindre følsomme når det gjelder temperatur, men de kan bli seige ved lav temperature.

  Whitesprit-tynnende produkter kan brukes ned mot minus 5 grader i luften eller underlaget. Pass også alltid på at treverket er tørt før man starter male-/beisejobben. Treverket burde også være rent og fast.

   

  1268230_1

   

   Tidspunkt å male på

  Fuktighet i maleprosessen kan negativt påvirke maleresultatet. I årstider som høst kan det forekomme et fenomen kalt duggmatting. Duggmatting skjer i løpet av kvelden/natten når fukten og temperature endrer seg.

  Under duggmatting kan det komme dug og fuktighet på malingen eller beisen. Hvis fuktig eller halvtørr beis/maling får dug på seg kan det oppstå noe som kalles for matte skjolder, og disse kan endre utseende på malejobben til det verre.

  For å unngå dette burde man helst avslutte malejobben i 15-16 tiden. Dette gjelder først og fremst for årstider hvor duggmatting oppstår, som for eksempel på høsten.

   

  Abonner på nyhetsbrev!

  ---
  -16%

  LIMIT 6100 FUKTMÅLER FOR TRE- OG BYGGEMATERIALER

  FUKTMÅLER LIMIT 6100.
  415,00,-
  348,75,-
  Kjøp her
  ---
  -54%

  FUKTMÅLER MC-380XCA

  FUKTMÅLER MC-380XCA.
  12 540,00,-
  5 737,50,-
  Kjøp her
  ---
  -16%

  FUKTMÅLER MC-410

  FUKTMÅLER MC-410
  3 295,00,-
  2 767,50,-
  Kjøp her

  Mest populære innlegg