Velkommen til Inspirasjon fra Verktøy

  Her finner du artikler og nyttige tips til å bli inspirert i hverdagen

  Hvilken kapp og gjærsag skal jeg velge?

  Skrevet av Anders Kolstad den 20 Sep, 2018

  Dette spørsmålet får vi ofte – og som med så mye annet avhenger svaret av hva du skal bruke den til, hvor ofte du har tenkt å bruke den – og hvor viktig kvalitet og finesser er for deg.

  Her skal vi se på tre kapp og gjærsager som passer for deg som er hobbysnekker, og skal bruke den til enkle jobber som listing, bygging av tilbygg, garasje eller liknende.

  Først av alt – mange kapp og gjærsager leveres i pakketilbud sammen med arbeidsbord. Bordene kan i mange tilfeller variere i kvalitet, men det er uansett betydelig enklere å holde kontroll på materialene og få fine kutt med et arbeidsbord enn uten. Vi vil derfor alltid anbefale deg å kjøpe et arbeidsbord sammen med sagen. Det er også ofte her du finner de beste tilbudene.

   

  Den billigste kapp og gjærsagen vi anbefaler – Metabo KGS 216 M

  Metabo KGS 216 M med arbeidsbord har tidligere vært Europas mestselgende kapp og gjærsag i sitt segment. Den er liten og lett, og enkel å bruke. Når man ser på sager i denne prisklassen er det klart at man må ofre noe for å få prisen ned på dette nivået, men slik vi ser det er det godt innenfor. Sagen gir nøyaktige kutt, er lett å flytte med seg og enkel å bruke.

  Det vi syntes er negativt med denne sagen er at det skinner gjennom at man har gått på noen kompromisser med kvaliteten. Du kjenner at byggekvaliteten er i den rimelige enden av skalaen – og skal du bruke den ofte og til større dimensjoner ville vi gått opp ett hakk eller to på kvaliteten. Den har også litt begrenset kapasitet på kutt i forhold til de andre sagene vi sammenligner med her.

  Dette er et bra kjøp for deg som skal ha en sag til enkle jobber og ikke skal bruke den så ofte – eller om du skal flytte den mye rundt.

  Her finner du vårt pakketilbud på sag og arbeidsbord: https://www.xn--verkty-fya.no/metabo-kapp-gjaeringssag-kgs-216-m-1500-watt 

  kgs-216-m-1926000s_51

   

  Kapp og gjærsagen for deg som vil ha mest for pengene – Bosch GCM 8 SJL

  Er du på jakt etter den kapp og gjærsagen som gir deg mest for pengene ville vi valgt denne – Bosch GCM 8 SJL – med arbeidsbordet GTA 3800. Den har dobbelt støvavsug slik at du kan jobbe nærmest ”støvfritt” dersom du kobler til en støvsuger, og den har veldig stor kapasitet. Den kan faktisk kutte dimensjoner helt opp til 312 mm horisontalt – det er blant de aller beste i klassen.

  En annen fordel med denne sagen er at den har mykstart – dette gjør at den fungerer fint i hus som kun har 10 amperes sikringer i huset. Dette kan nemlig være en utfordring med sager som ikke har mykstart – da ryker det fort en sikring eller to. Kvaliteten er også veldig god. Den er både god å jobbe med, og varer i mange år, selv med hyppig bruk.

  Dersom vi skal trekke frem noe negativt med denne sagen er det at den kun kan vinkles til den ene siden. Dette betyr at du må snu rundt på emnet ved kutting av vinkler. Det er en vanesak – men det er klart at det hadde forenklet arbeidet betydelig om man kunne vinkle sagen begge retninger.

   

  p_k_gcm85sjl_dynamik_01_5_

   

  Den beste kapp og gjærsagen i denne kategorien (etter vår mening)

  Den beste kapp og gjærsagen i denne kategorien er etter vår oppfatning storebroren til sagen i forrige avsnitt. Bosch GCM 8 SDE har veldig mange likhetstrekk med lillebroren, men den er i tillegg enda litt bedre i byggekvalitet – og den kan vinkles til begge sider.

  Sagen er gjennomført god i byggekvaliteten og en drøm å bruke. Muligheten til å vinkle den begge retninger kommer spesielt til sin rett når du skal kutte lister eller andre emner som skal ha skrå kutt i forskjellige retninger.

  Det er ingen åpenbare ulemper med denne sagen. Det eneste måtte være at den er noe mer kostbar enn lillebroren – men skal du ha det beste er den absolutt verdt prisforskjellen.

  Klassens beste sag er altså litt mer kostbar, men muligheten for å vinkle sagen begge veier gjør den betydelig enklere å bruke.

   

  1293617

  Dette var vår raske gjennomgang av kapp og gjærsager i 216mm segmentet. Vi har her prøvd å vise deg fordeler og ulemper med sagene – og hvem de passer best til. Det er viktig for oss å påpeke at dette er sager vi faktisk har testet (og i stor grad også bruker) selv. Vi syntes alle sagene er gode til sitt bruk og om du velger den rimeligste eller dyreste er mest avhengig av hvor ofte du brukeren den, hvordan du har tenkt å bruke den og hvor mye penger du har lyst til å legge i sagen.

  Bygg noe fint, da!

  Abonner på nyhetsbrev!

  ---
  -32%

  BOSCH KAPP- OG GJÆRSAG GCM 8 SDE PROFESSIONAL MED SAGBORD GTA 3800

  Bosch Kapp- og gjærsag GCM 8 SDE Professional med Sagbord GTA 3800.
  8 700,00,-
  5 916,25,-
  Kjøp her
  ---
  -46%

  BOSCH KAPP- OG GJÆRSAG GCM 8 SJL PROFESSIONAL

  Kraftig 1600 Watt motor med soft start. Størst kapasitet i 8" klassen. Dobbelt avsug.
  7 433,75,-
  3 990,00,-
  Kjøp her
  ---
  -42%

  METABO KAPP-/GJÆRINGSSAG KGS 216 M 1500 WATT

  En av Norges mest solgte Kapp-/Gjæringssager i sin klasse.
  3 093,75,-
  1 790,00,-
  Kjøp her

  Mest populære innlegg